Svijet

Stampedo na sahrani iranskog generala, 35 mrtvih! (VIDEO)

Najmanje 35 osoba danas je poginulo, a 48 je povrijeđeno kada je došlo do meteža u pogrebnoj povorci u Kermanu, rodnom gradu iranskog generala Kasima Sulejmanija, ubijenog u američkom vazdušnom napadu u Iraku, prenijela je iranska državna televizija.

Televizija je prenijela da je iranska hitna služba saopštila da ima stradalih i povređenih u gužvi, prenosi AP.

Incident se dogodio u Kremanu, rodnom gradu iranskog generala Sulejmanija. On je ubijen u petak u vazdušnom napadu u Bagdadu, koji je izveden po naređenju američkog predsjednika Donalda Trampa. 

Iran je zbog brutalnog ubistva Sulejmanija, zaprijetio Americi osvetom. Mnogi Iranci su na Sulejmanija gledali kao na nacionalnog heroja, prenosi DW.

Iranska televizija je citirala šefa iranske hitne službe Pirhuseina Kulivanda koji je potvrdio da je u incidentu bilo povrijeđenih i mrtvih ljudi, ali nije davao detalje o žrtvama.

Sahrana generala Sulejmanija
Izvor: YouTube/Ruptly

Kovčeg s telom iranskog generala Kasima Sulejmanija, koji je ubijen u vazdušnom napadu SAD u Iraku, stigao je u njegov rodni grad Kerman na jugoistoku Irana, gdje će biti održana sahrana, prenosi danas iranska agencija IRNA.

Na fotografijama koje je objavila državna televizija vidi se više hiljada ljudi okupljenih na ulicama grada, mnogi od njih obučeni u crno, u znak žalosti za ubijenim generalom, prenosi Rojters.

Veliki broj Iranaca iz cijele zemlje se okupio danas kako bi odali počast ubijenom generalu.

AP navodi da hiljade ožalošćenih zahtijevaju odmazdu protiv SAD zbog ubistva Sulejmanija, što je drastično podiglo tenzije na Bliskom istoku.

Tagovi