Svijet

"Bijesni pas" Bajden dočekao svojih pet minuta i slatko se NARUGAO Trampu

Izvor mondo.rs Izvor Fonet

Favorit za predsjedničku nominaciju demokrata na američkim izborima 2020. Džo Bajden iskoristio je podsmijeh kojem je američki predsjednik Donald Tramp izvrgnut na NATO samitu i na Twitteru objavio video montažu koja je postala viralna.

Snimak, koji je Bajden postavio u srijedu uveče, imao je oko dva miliona pregleda i ponovo je tvitovan više od 21.000 puta.

Poeđenja radi, Trampov snimak o njegovom putovanju na samit u London imao je 1,4 miliona pregleda i 14.600 retvitovao roku od 12 sati, prenio je Gardijan.

Sa namjerom da pokaže da ga svetski lideri više poštuju od aktuelnog glavnokomandujućeg, Bajden je napravio kolaž - od incidenta u Bakingemskoj palati u utorak veče, smijajanja Trampu tokom govora u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i interakcije sa liderima poput Angele Merkel i Emanuela Makrona.

Snimak koji traje minut sadrži i trenutak kada je Tramp odgurnuo premijera Crne Gore Duška Markovića na samitu u Briselu prije dvije godine, prenose Vijesti.

"Svijet vidi Trampa onakvog kakav jeste. Neiskren, neinformisan, korumpiran, opasno nekompetentan i nesposoban, po mom mišljenju, za svjetsko liderstvo. Ako damo Trampu još četiri godine, suočićemo se sa još većim teškoćama u popravljanju položaja Amerike u svijetu i našeg kapaciteta da okupljamo nacije", poručio je Bajden

Snimak se završava pisanom porukom: Potreban nam je lider kojeg svijet poštuje.

CNN je objavio da je Bajdenov snimak postavljen 30 minuta pošto je Tramp sletio na tlo SAD, u skladu sa Bajdenovom politikom dok je bio potpredsjednika SAD, da ne kritikuje lidera države dok je u inostranstvu.

Tramp je juče demonstrativno napustio samit NATO pošto se u medijima pojavio snimak na kome se vide svjetski lideri koji se smiju na njegov račun.

Tramp je posle na Twitteru objavio da se "sjajno" slaže sa liderima NATO i optužio medije koji objavljuju lažne vijesti za pokušaje da omalovaže njegovo "veoma uspješno" putovanje u London na samit Alijanse.