Svijet

Tramp je jedna OKRUTNA KUKAVICA, kaže šefica Kongresa

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Predsjednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi optužila je američkog predsjednika Donalda Trampa da je "kukavica" i "okrutan" jer mu je više stalo do pobjede na izborima nego do klimatskih promjena.

Pelosi, inače jedno od "zaštitnih lica" demokrata, je žestoko iskritikovala Trampa zbog toga što se nije bavio oružanim nasiljem, zaštitom imigranata i klimatskim promjenama, već je rekao da će o tim pitanjima birači odlučivati na izborima naredne godine.

Odgovarajući na pitanje da li su demokrate vođene mržnjom prilikom pokretanja procesa opoziva Trampa, ona je to žestoko demantovala, rekavši da poslanici obavaljaju svoju ustavnu dužnost da spreče zloupotrebu predsedničkih ovlašćenja, prenio je Rojters.

Pelosi je ranije saopštila je da će demokrate u Predstavničkom domu nastaviti proceduru za Trampov opoziv jer je, prema njihovom mišljenju, republikanski predsjednik ozbiljno prekršio Ustav.

Ona je navela da su činjenice nesporne i da je predsjednik SAD zloupotrebio svoju moć zarad svoje lične političke koristi na štetu nacionalne bezbjednosti uskraćujući vojnu pomoć i presudan sastanak u Ovalnom kabinetu u zamjenu za najvaljivanje istrage o njegovom političkom rivalu.

Njegovi postupci su u suprotnosti sa vizijom naših osnivača i zakletve koju je položio da čuva, štiti i brani Ustav Sjedinjenih Američkih Država, napomenula je Pelosi i poručila da je u pitanju američka demokratija.

Predsjednik je zloupotrebio vlast, potkopao našu nacionalnu bezbjednost i ugrozio integritet naših izbora, zaključila je tada predsjednica Predstavničkog doma američkog Kongresa.

Tagovi