Svijet

UZNEMIRUJUĆE: Hrvat brutalno PRETUKAO TRUDNICU usred kafića (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Pogledajte šokantan snimak napada na ženu u odmakloj trudnoći koju je u kafiću u Sidneju bukvalno nogama gazio muškarac porijeklom iz Hrvatske.

Žena (31), koja je u devetom mjesecu trudnoće, se družila s prijateljicama u kafiću u večernjim satima kada ju je napao Stipe L. Australijski mediji navode da je uhapšen i optužen za premlaćivanje.

Na šokantnom snimku sigurnosne kamere se vidi muškarac koji se naginje preko stola za kojim sjede žene i počinje da udara jednu od njih.

Na drugom snimku se vidi kako se smireno penje uz stepenice prema gornjem dijelu kafića i prilazi grupi žena za stolom. Nakon kratkog razgovora pokazao je prstom prema trudnici i napao ju.

Muškarac je žrtvu udario više puta u glavu i u tijelo, nakon čega je ona pala na pod.  Njene prijateljice su pokušale da ga  zaustave, ali on je onda nogom nagazio glavu žene koja je čučala pored stola.

Snimak sigurnosne kamere pokazuje i jednu od prijateljica pretučene žene kako stolicom udara muškarca, nakon čega se on zateturao. Potom su reagovali drugi gosti  i izveli ga iz kafića.

UZNEMIRUJUĆ VIDEO.

Žena nije poznavala napadača, ali je on odranije poznat policiji.

Napadnuta trudnica dala je izjavu za "Dejli telegraf" preko lidera muslimanske zajednice. Rekla je da je još uvijek u šoku.

"Vrištao je na mene i rekao: "Muslimani su silovali moju majku."

Ona je odvedena u bolnicu i konstantovano je da ima veći broj modrica i oteklina.

Stipe L. je  zatražio od suda da se pusti uz kauciju, ali će ipak ostati iza rešetaka.

Muškarac je poznat policiji i imao je 'ogroman kriminalni dosje', a lokalni mediji navode kako je zatražio da se saslušanje odloži do datuma kad već ima zakazano drugo saslušanje na sudu.