Svijet

Teroristički udar u Ankari povezan sa misterioznom likvidacijom vođe terorističke mreže

U pitanju su dvije osobe muškog i ženskog pola, koji su pokušali automobilom da uđu na teritoriju veoma važnu za ministarstvo odbrane Republike Turske.

Izvor: Printscree/UNILAD

U jučerašnjem terorističkom napadu u Ankari ubijeno je četvoro, a ranjeno više desetina ljudi. Ovim povodom oglasio se i turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan koji boravi u Kazanju na samitu zemalja BRICS-a i osudio, kako je rekao, ovaj "gnusni teroristički napad". 

- Ministar unutrašnjih poslova potvrdio je da se ono što se desilo u Ankari može smatrati terorističkim napadom. U pitanju su dvije osobe muškog i ženskog pola, koji su pokušali automobilom da uđu na teritoriju veoma važnu za ministarstvo odbrane Republike Turske. Uprkos tome što su pripadnici policije i obezbeđenja odmah reagovali, u toku napada nastradalo je četiri osobe, a 14 je povrijeđeno, navodi Kurir. Identiteti poginulih još uvek nisu objavljeni, tako da ne znamo da li se radi o pripadnicima policije ili obezbeđenja.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova takođe još uvijek nije objavilo o kojoj terorističkoj organizaciji se radi. Organizovane su pojačane kontrole na svim mjestima koje mogu biti potencijalna meta narednih napada i tako je situacija stavljena pod kontrolu.

- Još jedna zanimljiva činjenica je da je pre dva dana objavljena vest o smrti terorističkog vođe Fetulaha Gulena ali još uvek nije poznato da li je to u vezi sa terorističkim napadom koji je zadesio Tursku.