Svijet

VELIKI RUSKI NAPAD, GLAVNA META KIJEV! Uzbuna više od pet sati, Ukrajinci objavili šta je pogođeno dronom u prijestonici

Izvor Kurir

Ruski napad dronovima i kliznim bombama na Ukrajinu

Izvor: Printscreen/Twitter

Rusije je tokom protekle noći izvela još jedan veliki napad dronovima na Ukrajinu, a glavna meta bila je prijestonica Kijev.

Na zvaničnom nalogu Kijev posta na društvenoj mreži X (bivši Tviter) objavljeno je da je napad trajao više od pet sati i da je pogođena višespratna zgrada, kao i da ima oštećenja u više distrikta u gradu.

Na istoj društvenoj mreži oglasio se i Kijev indipendemt na čijem nalogu je navedeno da su ruske snage gađale i Harkov gdje je povrijeđeno 12 osoba, od čega sedam žena starih između 22 i 83 godine i pet muškaraca starih od 21 do 38 godina.

Navodi se da je u nekim djelovima Harkova zbog posledica napada nestala struja.

Ukrinform prenosi navode gradske vojne uprave Kijeva da je desetak ruskih borbeni bespilotnih letjelica pokušalo napad na prijestonicu iz različitih pravaca, ali da su ih sve uništili branioci grada.

"Neprijatelj ne smanjuje intenzitet vazdušnih napada na Ukrajinu i Kijev. Cele noći ruski dronovi su pokušavali da opet napadnu grad" navedeno je iz kijevske vojne uprave.

Ukrinform navodi da je uzbuna na vazdušnu opasnost tokom noći oglašena u većini ukrajinskih oblasti.

Ruski dronovi su tu dolijetali iz pravca sjdevera i juga.