"Kina se plaši"

"Veoma su loši prema meni!": Tramp otkrio zašto mrzi Google

I pored ljutnje zbog toga što "Google ne ističe pozitivne priče o njemu", bivši predsjednik SAD je pohvalio internet giganta odajući mu "velike zasluge" jer su "postali su takva sila"

Izvor: Profimedia/ACES / BACKGRID / Backgrid USA

Bivši američki predsjednik Donald Tramp, aktuelni kandidat Republikanske partije na predstojećim predsjedničkim izborima, kaže da nije fan Google-a i da je ta kompanija, u njegovom slučaju, pristrasna. On je ocijenio da je američki internet gigant "namješten" i da o njemu plasira samo loše priče.

"Oni su veoma loši prema meni. Veoma loši!", rekao je Tramp u intervjuu za Bloomberg, dodajući da Google ne ističe pozitivne priče o njemu.

Kaže da je pozvao "direktora Google-a" da izrazi svoju zabrinutost zbog toga kako ga Google "pokriva". Iako nije naveo konkretno ime, pretpostavlja se da je mislio na Sundara Pičaja.

Izvor: YouTube / Bloomberg Television

"Mnogo dobrih priča se u poslednje vrijeme objavljuje o meni, ali se one ne mogu naći na Google-u", rekao je on Pičaju.

"Mislim da je to potpuno namješten dogovor. Mislim da je Google namješten baš kao što je i naša vlada namještena!", rekao je Tramp, na šta mu je Pičaj navodno odgovorio da je on "osoba broj jedan u svim pričama na Google-u".

"Kina se plaši Google-a!"

Upitan da li bi Google trebalo da bude "razbijen", odnosno podijeljen, zbog avgustovske presude za monopol, Tramp je, možda i neočekivano, pohvalio Google rekavši da im "odaje velike zasluge" jer su "postali su takva sila".

"Kina se trenutno plaši Google-a! A kako su oni uspeli da postanu toliko moćni, zapravo, je tema za raspravu!", istakao je on.

Izvor: Gina M Randazzo / Zuma Press / Profimedia

Za činjenicu da bi Ministarstvo pravde SAD, kao posledicu pomenutog antimonopolskog sudskog spora protiv Google-a, internet gigantu moglo da naredi da svoje poslovanje podijeli na više manjih kompanija Tramp je rekao da je "to istovremeno veoma opasna stvar".

"Želimo da imamo velike kompanije! Ne želimo da Kina ima te kompanije!", rekao je on.