Svijet

STRAVIČNE SCENE ZEMLJOTRESA U TURSKOJ: Objavljeni prvi snimci, ljudi bježe, sve se trese i ljulja!

Izvor Kurir

Zemljotres je izazvao veliku paniku kod stanovništva jugozapadne Turske

Izvor: Twitter

Snažan zemljotres koji je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) procijenio kao jak potres pogodio je danas jugozapadne djelove Turske.

Zemljotres je prema prvim informacijama bio jačine 6,3 stepeni po Rihterovoj skali, ali su se pojavile različite informacije o njegovoj jačini, pa se na pojedinim objavama na društvenim mrežama navodi da je bio jačine 5,9 ili 6,1 stepeni po Rihteru.

Zemljotres je registrovan na 46 kilometara istočno od grada Malatije, koji je bio razoren u prošlogodišnjem zemljotresu, kada je poginulo na hiljade ljudi, a kada je jačina dva smrtonosna zemljotresa bila oko 7,5 stepeni po Rihteru.

Današnji potres je registrovan na dubini od devet kilometara, a pojavili su se i prvi snimci novog potresa na društvenim mrežama.

 Na snimcima se mogu vidjeti voditeljka tokom TV emisije, u trenutku kada je studio počeo da se ljulja, zatim luster koji se ljuljao na plafonu, kao i čovek koji je radio u svojoj kancelariji i koji je tokom potresa uspaničeno pobjegao iz prostorije.

Prema prvim informacijama, za sada nema informacija o povrijeđenima ili materijalnoj šteti.