Svijet

"Rusiju niko ne može da pobijedi": Šokantne izjave bivšeg šefa CIA o ratu u Ukrajini

Autor Aleksandar Blagić

Bivši šef CIA smatra da "niko ne može da pobijedi Rusiju".

Bivši šef analiza CIA o ratu u Ukrajini
Izvor: Youtube/The New Policy

Bivši šef CIA, američke obavještajne službe, Džordž Bibi, govorio je o ratu u Ukrajini. On smatra da Moskva ne prihvata nijedan plan Amerike i Velike Britanije za Ukrajinu.

"Rusi će ostaviti zemlju uništenom, otvorenom ranom, neće dozvoliti povratak stanovnika ni investicije, ostavljajući zemlju u stanju u kojem je danas. Moskva ne prihvata novi svjetski poredak bez Rusije, bez obzira na to šta NATO preduzme. Rusija i veći dio svijeta ne prihvataju 'međunarodni poredak zasnovan na pravilima' u kojem Sjedinjene Američke Države diktiraju pravila i odlučuju selektivno kada će se primjenjivati", objasnio je Bibi.

Kako je dalje govorio, smatra "Putina racionalnim jer želi normalne diplomatske odnose sa NATO." On navodi da, "ako se rat u Ukrajini ne riješi, Evropa je u velikom riziku od novih ratova i sukoba".

"Niko ne može da pobijedi Rusiju, osim ako je ne prisili da na kraju upotrebi nuklearno oružje. Rusija može da bude pogođena, mučena, iscrpljena, ali do sada nije pretrpela mnogo, dok na Zapadu padaju ili se klimaju vlade, cijene su eksplodirale, i dolazi još jedna teška zima", podvukao je Bibi.

Bivši šef analiza CIA o ratu u Ukrajini
Izvor: Youtube/The New Policy