Svijet

KATASTROFA! PRED SLOMOM JOŠ JEDAN UKRAJINSKI GRAD: Počelo povlačenje jedinica na zapadu Časovog Jara!

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Pretrpevši velike gubitke, ostaci ukrajinskih jedinica povukli su se na udaljenije položaje

Izvor: Sergey Bobylev / Sputnik / Profimedia

Jedinice Oružanih snaga Ukrajine napustile su neke položaje na zapadnoj periferiji Časov Jara (Časiv Jar) i povukle se dublje u odbranu. Ovu informaciju daju snage bezbjednosti nepriznate DNR.

Prema dostupnim podacima, ruske jurišne jedinice uspjele su da pomjere ukrajinske snage sa zapadne periferije Časova Jara.

Pretrpevši velike gubitke, ostaci ukrajinskih jedinica povukli su se na udaljenije položaje.

Ovo povlačenje ukrajinskih snaga daje ruskim trupama priliku da dalje nadograđuju svoj uspjeh. Ovo je olakšano nekim „reljefnim i arhitektonskim“ karakteristikama područja.

“Uspjeli smo da otjeramo neprijatelja sa zapadne periferije Čas ova Jara. Prežijveli nisu imali izbora nego da odu i povuku se na dalje udaljenosti“, TASS citira sagovornika u snagama bezbjednosti.

Ranije je načelnik operativnog štaba izviđačkog centra „Melodi” 88. dobrovoljačke brigade „Espanjola” sa pozivnim znakom „Čuki” izvestio da su ruske trupe prešle kanal „Severskij Donec” i obezbijedile uporište iza njega, tamo su se vodile žestoke borbe za mikrookrug Oktjabrski, a logistika Oružanih snaga Ukrajine bila je prekinuta.

“Dakle, situacija se progresivno kreće ka hvatanju garnizona Oružanih snaga Ukrajine koji se brani u Časovom Jaru u operativno okruženje“, dodao je on.

Za sada nema zvaničnih informacija o navodnom povlačenju ukrajinskih snaga na zapadu Časov Jara, Ministarstvo odbrane Rusije ćuti.