Svijet

NASA objavila video snimak uragana Milton iz svemira! Oglasio se astronaut, ovo izgleda nestvarno (Video)

Autor Uroš Matejić

Snimak je objavio NASA astronaut Metju Dominik sa Međunarodne svemirske stanice.

Izvor: x/printscreen

Objavljen još jedan video snimak uragana Milton iz svemira. Snimak je objavio NASA astronaut Metju Dominik sa Međunarodne svemirske stanice.

Podsjetimo, uragan Milton prošao je u četvrtak preko Floride, stvarajući tornada, uništavajući kuće na svom putu i ​​isključujući struju milionima ljudi prije nego što je nestao u Atlantiku. Međutim, čini se da je područje oko zaliva Tampa izbjegalo predviđene katastrofalne poplave. U okrugu Sv. Lusi, na atlantskoj obali Floride, najmanje četiri osobe su poginule kada je tornado srušio zajednicu penzionera, javili su lokalni mediji.

Na Floridi je više od tri miliona domaćinstava i preduzeća ostalo bez struje. Neka domaćinstva i preduzeća danima su bez struje jer se posledice uragana Helene, koji je pogodio Floridu prije skoro dvije nedelje, još uvijek osjećaju.

Milton je takođe pocijepao krov sa stadiona Tropikana Fild bejzbol kluba Tampa Bej Rejs u ​​St. Peresburg. Za sada nema izvještaja o povrijeđenima. Jak vjetar oborio je i ogromni kran u tom gradu, ali je srećom pao na praznu ulicu. U Tampi je oluja srušila drveće i dalekovode, a neke četvrti su poplavljene. Službe hitne pomoći primile su brojne pozive u pomoć, među kojima i zbog pada drveta na krov kuće u kojoj se nalazilo 15 osoba, među kojima i djeca.

"Svih 15 odvedeno je u sklonište", rekao je šef policije Tampe Li Berko.