Svijet

Roditelji ubili svoju djecu, pa tijela spalili u dvorištu! Horor otkriven slučajno, detalji su jezivi

Autor Uroš Matejić

Policija je odnijela fragmente kostiju kod stručnjaka u Indianapolis na analizu kako bi utvrdila da li su ljudski ili životinjski.

Izvor: Jasper County Sheriff's Office

Majka i otac iz Indijane su iza rešetaka nakon što su osumnjičeni da su navodno ubili svoja dva djeteta, a zatim spalili njihova tijela u dvorištu. Stiven Val (31) i Samanta Sebela (25) suočavaju se s optužbama za ubistvo, zanemarivanje zavisnog lica koje je dovelo do smrti, zlostavljanje leša i neizvještavanje o mrtvom tijelu, javlja Law&Crime.

Kancelarija šerifa okruga Džasper je saopštila da su policajci počeli istragu 20. septembra nakon što je neko navodno priznao prijateljima da je ubio dvoje djece i spalio njihova tijela u svom domu u Vitfildu. Policija je mrtvu djecu nazvala "nedokumentovanom", što znači da su vjerovatno rođena kod kuće i nikada nisu dobila dokumentaciju poput izvod iz matične knjige rođenih, socijalnog broja i slično.

Detektivi su pronašli Valea i Sebelu u hotelu u okrugu Njuton. Negirali su bilo kakvo saznanje, ali su policajci uzeli njihove telefone kao dokaz. Policija je dobila nove informacije, ali su roditelji i dalje tvrdili da su nevini, rekli su policajci. U međuvremenu, treće nedokumentovano dijete im je oduzeto.

Dana 30. septembra, Kancelarija šerifa, Državna policija Indijane, Kancelarija mrtvozornika okruga Džasper zajedno sa dva psa tragača za leševima došli su na imanje u Vitfildu gdje su Vale i Sebela nekada živjeli. Izvještaji kažu da su izbačeni iz te kuće ranije ove godine.

"Uz saradnju vlasnika zemljišta i trenutnih stanara, pretraga je započela, a psi tragači su signalizirali na tri različite lokacije na imanju. Preliminarna pretraga na ovim lokacijama otkrila je djelimične fragmente kostiju", napisali su policajci.

Policija je odijnela fragmente kostiju kod stručnjaka u Indianapolis na analizu kako bi utvrdila da li su ljudski ili životinjski. Utvrđeno je da su ljudske, prema saopštenju Kancelarije šerifa. 

Istražitelji su ponovo ispitivali Valea i Sebelu u četvrtak, kada su "novi podaci izašli na vidjelo." Sudija je utvrdio da ima dovoljno osnova za njihovo hapšenje. Policajci su ih odveli u pritvor okruga Džasper gdje ostaju bez mogućnosti za kauciju.