Svijet

Ubila supruga u Sidneju pa raskomadala tijelo motornom testerom: Nakon zločina iskoristila novac za putovanje

Autor Ivana Vlajković

Žena je ubila supruga u Sidneju i raskomadala tijelo motornom testerom.

Izvor: james anderson / Alamy / Alamy / Profimedia

Nirmin Nufl (53) optužena je za ubistvo supruga čije je tijelo raskomadala i djelove tijela ubacila u kante. Otac osmoro djece Mamdu Nufl (62) nestao je u julu prošle godine u Sidneju kad su porodični prijatelji prijavili njegov nestanak.

Pokrenuta je istraga o njegovom nestanku, a kako je vrijeme odmicalo otkrivene su neke sumnjive okolnosti. U subotu je australijska policija saopštila da su uhapsili suprugu ubijenog čoveka zbog sumnje za ubistvo. Detektivi će na sudu svjedočiti kako je Nirmin ubila supruga prie nego je masakrirala njegovo tijelo da bi mogla sakriti ostatke, piše Skaj njuz, prenosi Jutarnji list.

Istraga se nastavlja, a detektiv Deni Doerti novinarima je rekao da se radi o jezivom i brutalnom ubistvu.

"Svjedočićemo da je iskasapila i raskomadala njegovo tijelo, sakrila djelove u plastične vreće i potom ih pobacala u kontejnere po kvartu na području jugozapadnog Sidneja", rekao je Doerti.

Nožem i motornom testerom raskomadala je tijelo supruga, a potom je detaljno očistila kuću i promijenila podove. Detektiv smatra kako ostaci nikad neće biti pronađeni. Optužena se okoristila smrću supruga pa je od tog novca putovala u Egipat i prodavala njegovu imovinu.

Osmoro djece para još uvjek se suočava s gubitkom.