Svijet

Uhapsili dječaka zbog prijetnji pucnjavom u školi! "Napisao listu imena i meta", pokazao naoružanje drugovima

Autor Uroš Matejić

Isplivao snimak hapšenja dječaka (11) na Floridi zbog prijetnji pucnjavom u školi.

Izvor: The Volusia County Sheriff’s Office Courtesy of Mike Chitwood

Dječak (11) sa Floride uhapšen je nakon što se navodno hvalio svojom ogromnom količinom oružja i planovima da izvrši pucnjavu u dvije različite škole, rekao je šerif tog okruga. Kancelarija šerifa okruga Voluša zaplijenila je zalihe airsoft pušaka, noževa i mačeva nakon što je Karlo Kingston Doreli (11) pokazao snimak svog naoružanja školskim drugovima i prijetio nasiljem, rekao je šerif Majk Čitvud.

"Napisao je listu imena i meta. Rekao je da je to šala", napisao je šerif. Zbog ove "šale", šerif ga je optužio za krivično djelo zbog pisane prijetnje masovnom pucnjavom i objavio snimak policajaca koji vode dječaka u zatvor sa lisicama na zglobovima i gležnjevima. Takođe su objavili i njegovu policijsku fotografiju i fotografiju naoružanja.

Hapšenje dečaka
Izvor: Youtube/Volusia Sheriff's Office

Do ovoga je došlo nakon što je šerif zaprijetio da će uhvatiti svu djecu koja šalju lažne prijetnje nakon smrtonosne pucnjave u srednjoj školi Apalači u Džordžiji u kojoj su poginule četiri osobe.

Izvor: The Volusia County Sheriff’s Office Courtesy of Mike Chitwood

"Svaki put kada izvršimo hapšenje, fotografija vašeg djeteta će biti objavljena... Doći ćemo po vas. Izložićemo vas zbog javne sramote", rekao je Čitvud na konferenciji za novinare prošle nedelje, nakon što su vlasti Floride dobile 54 lažna dojave o predstojećoj pucnjavi u školi u jednoj noći.

Izvor: The Volusia County Sheriff’s Office Courtesy of Mike Chitwood