Svijet

Eksplozija na letu sa Krita: Žena pokušala da izađe iz aviona, bacila torbu između sjedišta

Autor Ivana Vlajković

Na letu za London je došlo do eksplozije.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Prava drama odigrala se juče na letu sa Krita, kada je u avionu došlo do eksplozije. Kako javljaju mediji, na letu "EasyJet-a", koji je trebalo da poleti iz Irakliona za London došlo je do eksplozije elektronske cigarete, dok je bila u punjaču.

U avionu je uslijedila panika nakon što je odjeknula eksplozija, a kabina počela da se puni dimom. Kako su putnici rekli za DailyMail, čula se jaka eksplozija.

"Potom smo vidjeli dim, nešto crveno je bljesnulo, a onda smo vidjeli plamen i mnogo dima", rekli su putnici.

Jedan od putnika je rekao da je, malo prije eksplozije, čuo drugog putnika kako viče: "Šta je to? Šta je to?!"

"Vrištali su: 'bomba, bomba, izlazite brzo'", prepričao je putnik detalje drame i dodao da je žena, u čijoj tačni je bila elektronska cigareta počela da maše kada je dim pokuljao iz torbe.

Drugi putnik je tvrdio da je ta žena, navodno Britanka, pokušala da izađe iz aviona, tražeći od drugih putnika da se pomjere. Međutim, kada se torba zapalila, ona ju je bacila na prolaz između sjedišta.

"Vatra i dim su krenuli iz torbe, tada su se čuli zvuci eksplozije i dim je počeo da ispunjava kabinu", svjedoče uznemireni putnici.

Iz kompanije "EasyJet" su potvrdili da je avion na letu EZY8216 iz Irakliona do Londona evakuisan jer je tokom ukrcavanja došlo do požara u torbi jednog od putnika.

"U letjelicu su ušli vatrogasci, a osoblje je evakuisalo putnike prema protokolu", naveli su iz kompanije.

Tagovi