Svijet

"Ja sam silovatelj i svi u ovoj prostoriji": Horor priznanje muža koji je drogirao suprugu i snimao zlostavljanje

Autor Jana Desovski

Dominik Peliko je priznao da je silovao svoju ženu i zvao druge muškarce da isto urade.

Izvor: Christophe SIMON / AFP / Profimedia

Dominik Peliko, čovjek optužen da je drogirao svoju ženu Žizel i pozvao više od 80 muškaraca da je siluju, svedočio je u utorak na sudu i pred svima izjavio: "Ja sam silovatelj kao i svi u ovoj prostoriji." Pedeset drugih muškaraca suočava se sa optužbama i do 20 godina zatvora zbog teškog silovanja na Krivičnom sudu Voklus u Avinjonu, na jugu Francuske.

"Sve su znali. Ne mogu drugačije da kažem", rekao je Peliko na sudu, što je izazvalo nezadovoljstvo ostalih optuženih, od kojih 35 negira silovanje.

"Mi nismo rođeni perverznjaci, mi postajemo perverznjaci", dodao je Peliko.

Tada je pred svima molio za saosećanje, govoreći: "Kriv sam za ono što sam uradio. Tome sam podvrgao svoju ženu, svoju djecu, svoje unuke. Žao mi je zbog onoga što sam uradio. Tražim oproštaj čak i ako se ne može oprostiti", rekao je Peliko, koji je na sud došao sa štapom.

Zatim se usredsredio na navodne zločine koje je pretrpio kao dijete, rekavši da je bio silovan kao devetogodišnjak, a zatim primoran da prisustvuje još jednom se**ualnom napadu kada je imao 14 godina.

"Sjećam se samo šokova i trauma iz mladosti. Nije zaslužila ovo. priznajem. Čak i ako je paradoksalno, nikada nisam smatrao svoju ženu objektom. Što se tiče pedofilije, nikada nisam dirao svoju djecu i unuke. Njegova ćerka Karolin Darijan (46) izjavila je prošle nedelje na sudu da ju je tajno fotografisao golu, zajedno sa njene dvije snaje.

U posebnom slučaju, Pelico je takođe optužen za silovanje i ubistvo 23-godišnjeg agenta za nekretnine u Parizu 1991. On je priznao još jedan pokušaj silovanja 1999. godine, nakon što je DNK testiranje to pokazalo. Suđenje je odloženo prošlog petka zbog Pelikoovog lošeg zdravlja, ali su medicinski stručnjaci u nedelju ocijenili da je 71-godišnjak sposoban da prisustvuje suđenju u ponedeljak.

Žizel Peliko se takođe suočila sa svojim bivšim mužem na sudu: "Teško je čuti sve ovo. Pedeset godina sam živjela sa čovjekom za koga ne bih ni na trenutak pomislila da može da čini takva djela. Imala sam potpuno povjerenje u tog čovjeka", rekla je Žizel.

 (Jutarnji list/MONDO/J.D.