Svijet

Političar protivkandidata gađao stolicom! Haos tokom debate za izbor gradonačelnika, pobijesnio zbog ovih riječi

Autor Aleksandra Virijević

Jedan od kandidata za gradonačelnika brazilskog Sao Paula drugog je napao stolicom.

Izvor: X/El geoexpositor/Printscreen

Jose Luiz Datena i Pablo Marsalo raspravljali su, a onda je Datena zamahnuo stolicom prema protivkandidatu. Incident je uživo prenosila TV Cultura. Datena je kasnije za TV Cultura rekao da je napao Marsala jer je iznio stare optužbe za seksualno uznemiravanje protiv njega, a koje su odbačene prije nekoliko godina.

"Došao je sa slučajem koji je arhiviran, koji policija nije ni istraživala jer nije bilo dokaza. Nešto od prije 11 godina što je izazvalo vrlo ozbiljnu situaciju u mojoj porodici", rekla je Datena.

Iako je izbačen iz debate, u izjavi je juče insistirao na tome da se ne kaje zbog svojih postupaka, piše CNN. Marsal je primljen u bolnicu Sirio Libanes. Kako je njegov tim saopštio, on je primljen u bolnicu zbog mogućeg preloma u predijelu grudnog koša i da je imao poteškoća s disanjem. Bolnica je rekla da je povredio prst i zglob, ali i da nije bilo većih komplikacija.

Marsal je uporedio napad stolicom sa pokušajem atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa u julu i ubadanje nožem bivšeg brazilskog predsednika Žaira Bolsonara tokom izbora 2018. godine. Objavio je fotografije napada na Instagramu uz natpis: "Čemu sva ova mržnja?"

Preostali kandidati Guilherme Boulos, Marina Helena, Ricardo Nunes i Tabata Amaral nastavili su debatu nakon napada. TV Cultura rekla je da žali zbog incidenta i nastavila je s debatom u skladu s pravilima nakon što su se ostali kandidati složili.

Marsalov tim je obećao da će preduzeti pravne korake u vezi sa incidentom.

"Pabla Marsela kukavički je napao Jose Luiz Datena, koji ga je gvozdenom stolcem udario u rebra", rekao je Marselov tim, dodajući da je šteta što se debata nastavila bez njega.