Svijet

Otkriven identitet osumnjičenog za atentat na Trampa: Nosio kameru, htio da snimi pucnjavu u golf klubu?

Autor Jana Desovski

Otkriven je identitet osumnjičenog za atentat na Trampa.

Izvor: Profimedia/Andrea Renault / Zuma Press

Donald Tramp je prema navodima NY Posta preživio drugi pokušaj ubistva nakon što je u nedelju primijećen naoružani napadač sa jurišnom puškom u blizini terena za golf koji je u vlasništvu bivšeg američkog predsjednika!

Agent Tajne službe otvorio je vatru na muškarca natjeravši ga da pobjegne. Osumnjičenog, koji ima 50 godina, privela je kancelarija šerifa Vest Palm Biča na auto-putu I-95. Izvori za sprovođenje zakona rekli su za NY Post da je osumnjičeni bijelac za koga se vjeruje da je sa Havaja. Ispred golf kluba je pronađena jurišna puška za koju je ranije saopšteno da je AK-47. Osumnjičeni je navodno imao GoPro kameru na sebi u vrijeme hapšenja što je navelo vlasti da istraže da li je namjeravao da snimi atentat.

Tajna služba je saopštila da tek treba da utvrdi motiv, međutim, izvori kažu za NY Post da je osumnjičeni često objavljivao proukrajinske i protajvanske objave na društvenim mrežama.

Donald Tramp je u vrijeme incidenta, koji se dogodio u nedelju oko 14 sati po tamošnjem vremenu, igrao golf sa prijateljima na međunarodnom golf terenu Vest Palm Bič. Napadača je navodno primijetilo obezbjeđenje bivšeg predsjednika nekoliko rupa pre Trampa. Jedan od agenata je potom otvorio vatru pucajući više puta nakon čega se muškarac dao u bijeg.

Golf teren Vest Palm Bič nalazi se inače oko 8 kilometara od Trampove rezidencije Mar-a-Lago.

Tajna služba saopštila je da istražuje incident u koji je umiješan bivši predsjednik. Agencija je saopštila da koordinira istragu sa kancelarijom šerifa okruga Palm Bič.

Prvi izveštaji, podjsetimo, sugerisali su da su dvije osobe pucale jedna na drugu, ali istražitelji sada vjeruju da je agent Tajne službe bio jedini koji je pucao. Si-En-En je izvestio da je napadač pucao na Trampa, međutim, izvori su za NY Post rekli da je jedini prijavljeni strijelac do sada agent Tajne službe.