Svijet

"Ovo više nije drama, nego tragedija": Vodena bujica srušila zgradu policijske stanice (VIDEO)

Autor Aleksandra Virijević

Ogromne poplave odnose sve pred sobom u Poljskoj.

Izvor: @MeteoprognozaPL/X

Na jugoistoku Polsjke oko popodnevnih časova pukla je brana kod grada Stronje Slonske. Na društvenim mrežama pojavilo se više video snimaka vode koja juri kroz grad. Jedna od njih prikazuje urušavanje kuće u kojoj se nalazila lokalna policijska stanica.

"Zgrada policijske stanice srušila se u gradu Stronje Slonske", rekla je portparolka policije Katarzyna Nowak za "Polsat News".

"Ovo više nije drama, ovo je tragedija", rekao je portparol meteorološkog instituta IMWM Grzegorz Walijewski i dodao da se radi o "ogromnoj sili koja uništava zgrade".

Podsjetimo, u Poljskoj, Austriji i Češkoj trenutno je alarmantno stanje zbog nezapamćenih poplava. Voda odnosi sve pred sobom, a zvanično je nastradalo šest ljudi. Oluja je izazvala velike poremećaje u elektroenergetskoj i transportnoj mreži i masovne evakuacije stanovništva širom ovih zemalja. Četiri osobe su nestale u Češkoj.

U poljskom gradu Glucholazi, na poljsko-češkoj granici, nabujala reka Biala Glucholaska izlila se iz svog nasipa, poplavivši centar grada i kvartove pored rijeke. U prekidu je železnički saobraćaj između Poljske i Češke, javila je agencija PAP.