Svijet

Do zgrada dolaze čamcima, rijeka se izlila: Poplava u Beču, više od 1.100 intervencija za dan

Autor Miloš Škrbić

Neprestana kiša i oluje opterećuju hitne službe vatrogasne brigade.

Izvor: x.com/@MatthiasMarkel

Alarm za poplave aktivirao se u Beču. Rijeka Beč se izlila iz korita u 14. okrugu i poplavila prve kuće. Neprestana kiša i oluje opterećuju hitne službe vatrogasne brigade.

U poslednjih nekoliko sati, profesionalna vatrogasna služba Beča morala je da obradi više od 1.100 intervencija u oblasti grada Beča. Situacija je posebno opasna u oblastima Wienfluss i Liesingbach.

Profesionalna vatrogasna jedinica neprekidno radi

Hitne službe bečke profesionalne vatrogasne brigade pozvane su u više od 1.100 intervencija u poslednja 24 sata.

Otprilike polovina tih intervencija bila je zbog padavina, a druga polovina zbog vetra. Sve su to bile standardne operacije, poput oborenog drveća, polomljenih grana, prodora vode u zgrade, podrume i podzemna parkirališta, prenosi Heute.

Prve kuće poplavljene

Povećanje nivoa reka Beč i Lizingbah i dalje predstavlja opasnost u ovom području. U 14. okrugu, duž Ludvigase, rijeka Beč se već izlila iz korita i poplavila prve kuće.

Do nekih zgrada sada se može doći samo čamcem, a ljudi su morali biti evakuisani u ranim jutarnjim satima. Vatrogasna služba očekuje veliki obim operacija i pozvala je dodatno osoblje.

Izlio se Dunav

Bečka vatrogasna brigada je pod velikim opterećenjem zbog stalnih kiša i nevremena.

Dunavski kanal se izlio. Situacija je posebno opasna na rijekama Beč i Lizingbah, gde su prve kuće već poplavljene, a stanovnici evakuisani.