Svijet

Gledao Jutjub dok je masakrirao njeno tijelo: Obdukcija pokazala strašne detalje ubistva manekenke Kristine

Autor Ivana Vlajković

Obdukcija do detalja pokazala kako je ubijena manekenka Kristina u Švajcarskoj.

Izvor: privatna arhiva

Objavljeni su detalji obdukcije finalistkinje mis Švajcarske, Kristine Joksimović (38), koju je suprug Tomas (41) zadavio i zatim potpuno masakrirao njeno tijelo u pokušaju prikrivanja dokaza ubistva.

Tijelo manekenke pronađeno je u februaru u Biningenu, blizu Bazela u Švajcarskoj. Istragom je zaključeno da postoje "konkretne indikacije mentalne bolesti" u pozadini uznemirujućeg slučaja. Sudski dokumenti do kojih je ekskluzivno došao Dejli Mejl, navode da je uzrok smrti davljenje, ali imala je i tragove povrede tupim predmetom. Primećene su posjekotine na obrazu, ispod obrve i nosa, uz nekoliko modrica na nogama, lopaticama i potiljku. Deo kose bio joj je iščupan, prenosi jutarnji.hr.

Nakon smrti, navodi britanski tabloid, odrubio joj je glavu i raskomadao telo iznad posude testerom, nožem i makazama za baštu. Zglobove kukova, nadlaktica, podlaktica i desne potkolenice je izbio iz ležišta i otkinuo ih. Takođe je "pažljivo uklonio" Kristininu maternicu, piše tabloid, koja je bila jedini isečeni organ. Sud vjeruje da se radi o "namjernom sakaćenju ili ritualizaciji degradacije tijela", što ukazuje da Tomas ima mentalni poremećaj.

Neke djelove tijela potom je stavio u blender, dok je druge pokušao da otopi u hemikalijama. Istraga je otkrila da je gledao Jutjub videe dok joj je masakrirao tijelo. Medicinski vještaci u nalazu obdukcije pretpostavljaju da je sve navedeno činio kako bi uništio dokaze o zločinu.

Tomas je prvo tvrdio da je suprugu pronašao mrtvu u porodičnoj kući, a onda se predomislio i rekao da ju je zadavio u samoobrani jer ga je iznenada napala nožem nakon "normalnog razgovora". Masakriranje tijela, tvrdi, radio je "u panici". Sud kaže da je izvještaj obdukcije potpuno suprotan njegovim tvrdnjama o samoobrani i reakciji kroz paničarenje, navodeći da se radilo o "planiranom pristupu, jer se nekoliko sati pokušavao rešiti tela i manipulisati tragovima zločina".

Dodaju da njegovo ponašanje na dan ubistva ukazuje da se radi o izrazito nasilnom pojedincu, posebno prema svojim životnim partnerkama, ponekad i sa sadističko-sociopatskim crtama.

Kristina je bila rođena u Biningenu, ali je srpskog porijekla. Trenirala je kandidatkinje za Mis Švajcarske da krenu njenim stopama. Jednom je pobijedila na izboru za Mis sjeverozapadne Švajcarske i postala finalistikinja nacionalnog takmičenja 2008. godine. Iste godine osnovala je agenciju za treniranje i savetovanje za ambiciozne modele.