Svijet

OČAJ U KIJEVU! BRITANIJA SE PREDOMISLILA: Ukrajini ipak neće biti dozvoljeno da gađa Rusiju krstarećim raketama!

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Britanski premijer Kir Starmer rekao je da Ukrajina ima pravo na samoodbranu, ali je jasno stavio do znanja da Kijevu još neće biti dozvoljeno da koristi zapadne rakete za udar duboko u Rusiju

Izvor: Printscreen/YouTube

Britanija i Sjedinjene Države ne planiraju da daju Kijevu dozvolu da koristi oružje za udare duboko u rusku teritoriju na sastanku u Bijeloj kući u petak, prenosi ITV, pozivajući se na premijera Starmera.

Britanski premijer Kir Starmer rekao je da Ukrajina ima pravo na samoodbranu, ali je jasno stavio do znanja da Kijevu još neće biti dozvoljeno da koristi zapadne rakete za udar duboko u Rusiju.

„Ne tražimo nikakav sukob sa Rusijom, to ni najmanje nije deo naših namjera“, prokomentarisao je britanski premijer Putinovu izjavu da bi dopuštanje zapadnim projektilima da udare na rusku teritoriju značilo direktan rat između zemalja NATO-a i Rusije.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je ukazao na to da bi odluka da se ukrajinskoj vojsci dozvoli da izvrši udare zapadnim oružjem duboko na teritoriji Rusije značila direktno učešće zemalja NATO-a, SAD i evropskih zemalja u ratu u Ukrajini.

To će, prema Putinovim riječima, značajno promeniti samu prirodu sukoba i značiće da su ove zemlje u ratu sa Rusijom, a u tom slučaju, istakao je, Rusija će doneti odgovarajuće odluke na osnovu tako stvorenih prijetnji.