Svijet

KAMALA SVIRALA U BENDU I RADILA U RESTORANU BRZE HRANE! Haris otkrila detalje iz djetinjstva

Izvor Kurir

Jedan od najvećih izazova za predsjedničku kandidatkinju demokrata Kamalu Haris, u poslednjem dijelu kampanje, jeste da se predstavi biračima prije nego što njen republikanski rival Donald Tramp bude imao priliku da je "definiše".

Izvor: AFP / AFP / Profimedia

Otkako je dobila nominaciju, republikanci su je kritikovali što nije dala mnogo intervjua, odnosno što nije dala dovoljno detalja o svom političkom programu.

Međutim trenutna potpredsjednica sada dijeli lične detalje o svom djetinjstvu, kako bi pokazala svoju privatniju stranu.

"Ona pokušava da pokaže da ima ličnost i van politike", rekla je u Dejna Braun, izvršna direktorka Pensilvanijskog centra za žene i politiku na Univerzitetu Četam.

"Bila sam u bendu kada sam bila tvojih godina", rekla je Haris obraćajući se jednoj tinejdžerki, dok je bila u posjeti srednjoj školi okruga Liberti u Džordžiji, gde je održala je poletan govor o liderstvu.

"Sve što svi radite, zahtijeva mnogo proba, mnogo vježbe, duge sate. zar ne? Ponekad pogodite notu, a ponekad ne. Ali sva ta praksa stvara prelepu muziku", rekla je Haris.

Haris nije rekla koji je instrument svirala. Jedan pomoćnik je kasnije rekao novinarima da je Haris svirala hornu, ksilofon i bubnjeve, a potpredsjednica se povjerila da "nije mogla da se drži jednog instrumenta".

"Imala sam ljetnji posao u Mekdonaldsu", rekla je ona na avgustovskom predizbornom skupu u Las Vegasu, pokušavajući da pokaže razumevanje za borbu niže i srednje klase.

Prema podacima Mekdonaldsa, svaki osmi Amerikanac je u nekom trenutku svog života radio u restoranima brze hrane, a Haris je takođe bila među njima.

Tokom govora u Sjevernoj Karolini gde se razgovaralo o njenom predlogu o kontroli cijena, Haris je rekla da je bila na koledžu kada je "radila u Mekdonaldsu da bi zaradila novac za džeparac".

Njene dužnosti bile su pravljenje pomfrita i rad na kasi, rekla je u emisiji "Dru Barimor Šou".

Haris i njenu sestru Maju odgajala je samohrana majka Šjamala, imigrantkinja iz Indije.

Haris je rekla da je imala 13 godina kada je majka kupila prvi stan, nakon što je štedila novac za njega punih deset godina.