Svijet

U izraelskim napadima na Gazu ubijeno više od deset ljudi

Autor Milica Mrvaljević Izvor MINA

U vazdušnim napadima Izraela na Pojas Gaze ubijeno je više od deset ljudi tokom noći na subotu, saopštile su bolnice i lokalne vlasti.

Izvor: AP

Zdravstveni radnici su saopštili da su završili drugu fazu hitne kampanje vakcinacije protiv dječje paralize osmišljene kako bi se spriječila epidemija velikih razmjera, prenosi AP.

Akcija vakcinacije pokrenuta je nakon što su zdravstveni zvaničnici potvrdili prvi slučaj dječje paralize u palestinskoj enklavi u posljednjih 25 godina, kod desetomjesečnog dječaka.

Izrael je u međuvremenu nastavio svoju vojnu ofanzivu. U urbanom izbjegličkom kampu Nuseirat u centralnoj Gazi, bolnica Al-Avda saopštila je da je primila tijela devet osoba ubijenih u dva odvojena vazdušna napada.

Odvojeno, bolnica Al-Aksa Martirs, glavna bolnica u Gazi, saopštila je da su jedna žena i njeno dvoje djece ubijeni u napadu na kuću u obližnjem urbanom izbjegličkom kampu Bureij.

U sjevernoj Gazi, u vazdušim napadu na školu koja je pretvorena u sklonište za raseljene osobe u gradu Jabaliya ubijene su najmanje četiri osobe i ranjeno oko 20-ak drugih, prema vlastima civilne odbrane Gaze, koje djeluju pod vladom teritorije kojom upravlja Hamas.

Izraelska vojska saopštila je da je napala komandno mjesto Hamasa ugrađeno u nekadašnji školski kompleks.