Svijet

Krvavi pir dječaka (14) u srednjoj školi! Ubio njih četvoro, ranio devet, evo kolika kazna ga očekuje

Autor Aleksandra Virijević

Kolt Grej (14) osumnjičen je za masakr u srednjoj školi u Džordžiji zbog čega mu prijeti doživotna kazna zatvora.

Izvor: Facebook/PrintScreen

Dječak osumnjičen da je počinio masakr u srednjoj školi u Džordžiji, Kolt Grej (14), izveden je danas pred Okružni sud u Barou. Četrnaestogodišnjak je osumnjičen za ubistvo dva učenika, dva profesora i ranjavanje najmanje najmanje devet osoba, izjavio je okružni tužilac Bred Smit, prenosi CNN.

Prema nalogu za hapšenje Kolina Greja, njegovom ocu Kolinu Greju (54) se navodno stavlja na teret da je sinu dao vatreno oružje "znajući da predstavlja prijetnju po sebe i druge". Na pitanje zašto se ocu na teret stavljaju dva ubistva drugog stepena, kada su četiri osobe ubijene, Smit je rekao da se optužbe za ubistvo ne odnose na odrasle žrtve.

"Ubistvo drugog stepena je drugačije u Džordžiji nego u drugim državama. To je relativno nova optužba i posebno se odnosi na surovost prema djeci", rekao je Smit.

Pored dvije optužbe za ubistvo drugog stepena, Kolin Grej se suočava i sa četiri optužbe za nehotice izazvano ubistvo i osam optužbi za surovost prema djeci.

Kolt Grej je optužen za četiri teška ubistva nakon masovne pucnjave u srednjoj školi Apalači u sredu, a suočiće se sa dodatnim optužbama, izjavio je u petak okružni tužilac Smit. On je dodao da će nove optužbe biti podignute nakon što istražitelji razgovaraju sa povređenim žrtvama.

"Biće dodatnih optužbi protiv Kolta Greja. Kada je uhapšen u srijedu, nismo imali identitete niti informacije o stanju ostalih žrtava. Zbog toga nismo mogli da ga optužimo za te zločine“, rekao je tužilac.

Sudija Keri Mingldorf obavestio je Greja o maksimalnim kaznama s kojima bi mogao da se suoči u slučaju da bude osuđen:

  • Do 30 godina zatvora za svaku tačku teškog ubistva drugog stepena
  • Do 10 godina zatvora za svaku tačku nehotice izazvanog ubistva
  • Do 10 godina zatvora za svaku tačku surovosti prema djeci

Sudija je rekao da, ukoliko Kolin Grej bude osuđen po svim tačkama, mogao bi da dobije maksimalnu zatvorsku kaznu od 180 godina.