Svijet

UHAPŠEN I OTAC DJEČAKA UBICE IZ ŠKOLE U DŽORDŽIJI: Sinu kupio pušku kao božićni poklon, oružje već bilo korišćeno

Izvor Kurir

Kolin Grej (54), otac osumnjičenog za ubistvo četiri osobe u državi Džordžiji, uhapšen je u vezi s pucnjavom u srednjoj školi Apalači. On je optužen po četiri tačke za ubistvo iz nehata, dvije tačke za ubistvo drugog stepena i osam tačaka za okrutnost prema djeci.

Izvor: Printscreen

Grej je rekao istražiteljima da je pušku korišćenu u ubistvima kupio kao praznični poklon za svog sina u decembru 2023. godine. Jedan izvor je rekao za CNN da je puška modela AR-15 kupljena u lokalnoj prodavnici oružja kao božićni poklon.

"Optužbe protiv Kolina Greja proizilaze iz toga što je svjesno dozvolio svom sinu da ima oružje", rekao je direktor GBI Kris Hosi na konferenciji za novinare u četvrtak.

U saopštenju, FBI je naveo da je Nacionalni operativni centar za prijetnje upozorio lokalne organe za sprovođenje zakona u maju 2023. nakon što je primio anonimno upozorenje o ''onlajn prijetnjama da će se izvršiti pucnjava u školi na neidentifikovanoj lokaciji i vremenu“.

Osumnjičeni Kris Grej, koji je u to vrijeme imao 13 godina, negirao je da je prijetio putem interneta a zvaničnici su ''upozorili lokalne škole da nastave da nadgledaju subjekta“. Vremenski sled događaja govori da je Kolin Krej kupio svom sinu pušku nekoliko mjeseci nakon ovog upozorenja i saslušanja.

Izvor: Printscreen

U napadu u srijedu su ubijeni nastavnici Kristina Irmi i Ričard Espinvol, kao i 14-godišnji učenici Mejson Šermerhorn i Kristijan Angulo, a takođe povrijeđeno osam učenika i jedan nastavnik.

Izvor: Printscreen

Grej je uhapšen u školi i biće mu suđeno kao odrasloj osobi.