Svijet

Užas - preminula poznata atletičarka (33): Dečko je sačekao kada se vratila iz crkve, pa je polio benzinom!

Autor Nikola Lalović

Preminula je Rebeka Čeptegei, koju je bivši dečko sačekao u kući nakon što se vratila iz crkve i zapalio benzinom.

Izvor: Gladys Chai von der Laage / imago sportfotodienst / Profimedia

Rebeka Čeptegei se borila, ali nažalost na kraju je preminula. Poznata atletičarka koje je nedavno trčala maraton za Ugandu na Olimpijskim igrama u Parizu podlegla je povredama nakon što ju je bivši dečko i vjerenik polio benzinom i zapalio u Keniji. Imala je samo 33 godine. 

Čeptegei je primljena u bolnicu, ali je imala opekotine na 80 odsto tijela. Borila se za život od nedelje do sada, bila je na intenzivnoj njezi, ali ljekari nisu uspjeli da joj spasu život. Njen napadač je takođe završio u bolnici i čeka se da izađe kako bi bio poslat prvo u pritvor, pa na suđenje i robiju

"Nažalost izgubili smo je kada su joj organi otkazali siinoć", rekao je direktor bolnice u kojoj se liječila atletičara Oven Menah. Policija je saopštila da je Rebekin bivši dečko i vjerenik Dikson Ndijema kupio kanister benzina, polio je nesrećnu sportistkinju i zapalio je. Incident se desio u nedelju, a Rebekin otac Džozef Čeptegei je rekao da je svađa izbila oko imovine. 

Na nedavno završenim Olimpijskim igrama Čeptegei je završila kao 44. a prošle sezone je bila druga na maratonu u Firenci i 14. na Svjetskom prvenstvu.