Svijet

DVOJICA TINEDJŽERA UBILI DJEČAKA (13) U BIRMINGEMU: Izboli ga u njegovoj kući, imali pomagača, muškarca od 40 godina

Džezaja Kouk (13) je pronađen sa smrtonosnim povredama nakon što je policija pozvana u kuću na aveniji Lovet, pet milja zapadno od centra Birmingema, oko 16 časova u četvrtak 29. avgusta.

Izvor: AC2125 / Alamy / Alamy / Profimedia

Britanska policija uhapsila je dvojicu tinejdžera zbog sumnje da su izboli 13-godišenjeg dječaka na smrt u mjestu Oldberi, u engleskom Vest Midlandsu.

Džezaja Kouk (13) je pronađen sa smrtonosnim povredama nakon što je policija pozvana u kuću na aveniji Lovet, pet milja zapadno od centra Birmingema, oko 16 časova u četvrtak 29. avgusta. Hitna pomoć je brzo stigla na adresu.

"Bolničari hitne pomoći su se uzalud trudili da spasu život ranjenom dječaku", rekla je policijska nadzornica Kim Madil.

Policija je kao osumnjičene uhapsila dvojicu tinejdžera. Nisu objavljena njihova imena niti koliko godina imaju. Muškarac od četrdesetak godina, koji je takođe priveden u policiju, optužen je za pomaganje u zločinu, saznaje Dejli mejl.

Očekuje se da će se sva trojica danas pojaviti pred sudijama za prekršaje u Birmingemu, a policija kaže da ne traži nikog drugog u vezi sa smrću dječaka.

Dječakova majka je tokom mise u crkvi rekla da je Džezaja bio pristijan i ljubazan dječak.

"Bio je pun ljubavi i uvijek nasmijan. Njegov osmeh bi osvijetlio sobu", rekla je.

I pored uhapšenih glavnih osumnjičenih i pomagača, policija i dalje traži informacije u vezi sa tragedijom. Detektivi traže kontrolne kamere koje su mogle snimiti ključne trenutke kobnog dana, kao i telefonske snimke koji bi mogli da pomognu u njihovoj istrazi.

Policija je pozvala sve koji imaju bilo kakvu infirmaciju da ih kontaktira.

Dječakovi školski drugovi su u nedelju uveče organizovali puštanje balona u znak sjećanja, upalili su plave i crvene rakete ispred kuće, koja je još uvijek bila pod policisjkom istragom. Svećicama na travnjaku ispred kuće ispisali su "RIP Z".