Svijet

Ovo je šef "Audija" koji je pronađen mrtav: Otišao na planinarenje, a onda se desila velika tragedija

Autor Jana Desovski

Šef Audija Fabricio Longo poginuo je za vikend tokom planinarenja u Italiji.

Izvor: UNK / Zuma Press / Profimedia

Šef "audija" Fabricio Longo poginuo je u padu sa planine u Italiji visoke 3.000 metara. Šezdesetdvogodišnji izvršni direktor, koji je bio strastveni planinar, poginuo je u nesreći u nedjelju. Bio je direktor "Audija Italija" od 2013. godine.

Kako prenosi Miror, on se sam peo na "Cima Payer" u planinama Adamelo kada je pao. Spasilačke ekipe su izašle na lice mjesta nakon što je nesreću uočio kolega penjač, koji je pritrčao u pomoć. Proglašen je mrtvim na licu mjesta, nakon što ga je primijetila helikopterska ekipa.

Posada je potom izvukla njegovo tijelo i prebacila ga u Karisolo. Italijansko tužilaštvo je pokrenulo istragu, a datum njegove sahrane biće objavljen.

Longo je rođen u gradu Riminiju 1962. godine i diplomirao je političke nauke. Njegova karijera u automobilskoj industriji počela je u Fiatu 1987. godine, gdje je radio u marketingu prije nego što je preuzeo kontrolu nad brendom Lancia 2002. godine. Pridružio se Audiju 2012. godine, a sljedeće godine postao je direktor poslovanja kompanije u Italiji.

Londo je bio čest posjetilac planina Adamelo i govorio je o potrebi da se region zaštiti od ekoloških izazova. Nedavno je rekao: "Danas svi govore o održivosti, ali ja više volim riječ 'svjesnost'. Iza svijesti postoji mnogo šira vrijednost jer ona pretpostavlja duboko razumijevanje konteksta i podrazumijeva izbore kompanija koja se pretvaraju u realna rješenja."

Pod njegovim vođstvom, Audijeve italijanske operacije su takođe razvile bliske veze i sponzorstva sa raznim zimskim sportovima. Predsjednik Međunarodne skijaške i snoubord federacije (Fisi), Flavio Roda, rekao je: "Užasan gubitak. Pridružujemo se porodici u ovom trenutku velikog bola".