Svijet

"Ding dong, vještica je mrtva": Ćerka saznala da joj je majka umrla, pa dala jezivu čitulju za 9.000 dinara

Autor Uroš Matejić

Krisina je rekla da je platila nešto više od 86 dolara za čitulju bez slika.

Izvor: Facebook

Jeziva čitulja o zloćudnoj majci iz Mejna postala je viralna na društvenim mrežama, kako zbog svoje brutalne iskrenosti, tako i zbog "divljačkog ispraćaja" na vječni počinak. Florens "Flo" Harelson (65) umrla je još u februaru, ali su njenu čitulju objavili "Kennebec Journal" i "Morning Sentinel" tek u četvrtak.

To je zato što je njena ćerka, Kristina Novak, koja je napisala užasnu čitulju, saznala da joj je majka umrla tek ovog mjeseca. Kristina je, između ostalog, napisala da je njena majka, koja je služila kao zatvorski čuvar u Mejnu, umrla "22. februara 2024, bez porodice pored sebe zbog spaljenih mostova i tragova razaranja koji su ostali za njom na putu".

Harelsonova je imala rak, ali je umrla od srčane insuficijencije, rekla je njena ćerka. Kristina je napisala da je poslednji put razgovarala sa majkom prije 10 godina.

Izvor: Facebook

"Florens nije želela da čitulja ili bilo ko, uključujući porodicu, sazna da je umrla. To je zato što je čak i u smrti željela da oni koje je terorisala i dalje žive u strahu gledajući preko ramena. Dakle, ovo nije toliko čitulja, već više najava javnog servisa", stoji u čitulji. Čitulju je objavila na Fejsbuku i istakla ga stihom iz "Čarobnjaka iz Oza": "Ding dong, vještica je mrtva".

Kristina je navela za lokalne novina da se "zlokobno smijala u sebi" dok je pisala ovu čitulju. Htjela je da napiše tradicionalnu čitulju, ali je nastavila u šaljivom tonu punom sarkazma. Čak je razmišljala, kako je sama navela, da nabroji načine na koje je njena majka nanijela nepravdu svojim rođacima. Krisina je rekla da je platila nešto više od 86 dolara za čitulju bez slika. Zabava koja je uslijedila, međutim, rekla je, bila je "neprocjenjiva".