Svijet

"Ako Izrael ima Gvozdenu mi ćemo imati Čeličnu kupolu, posmatraju nas": Erdogan poslao poruku cijelom svijetu

Autor Uroš Matejić

Erdogan izjavio je da se nada da će Turska realizovati projekat "Čelična kupola".

Izvor: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da se nada da će Turska realizovati projekat "Čelična kupola" sa svim njegovim komponentama. Erdogan je, kako prenosi Anadolija Balkan, takođe posebno naglasio napredak koji je Turska ostvarila u oblasti proizvodnje bespilotnih letjelica.

"Nadamo se da ćemo ostvariti naš projekat 'Čelične kupole' sa svim njegovim komponentama. Ako Izrael ima 'Gvozdenu kupolu', mi ćemo onda imati 'Čeličnu kupolu'. Zamah koji smo postigli u sektoru bespilotnih letjelica sa zavišću posmatraju ne samo naši prijateljski i bratski narodi, već i cio svijet", rekao je Erdogan u obraćanju tokom svečanosti dodele diploma na Vojnoj akademiji za vazduhoplovne snage.

Erdogan je ponovio posvećenost Ankare dodatnom jačanju vojnih sposobnosti Turske. On je naglasio je da je Turska posebno posvećena proizvodnji u odbrambenoj industriji.

"Radimo na proizvodnji, razvoju ili nabavci svega što naše vazduhoplovstvo zahteva, od projektila do sistema protivvazdušne odbrane. Događaji u našem regionu podsjećaju nas na važnost koraka koje smo preduzeli u oblasti odbrambene industrije u poslednje 22 godine", naveo je Erdogan.