Svijet

Pao helikopter u Rusiji sa 22 osobe: Među njima i direktor fudbalskog saveza sa ženom?

Autor Ivana Vlajković

U Rusiji je pao helikopter u kom su bile 22 osobe.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Ruski helikopter s 22 osobe nestao je u blizini vulkana na poluostrvu Kamčatka na dalekom istoku zemlje, prema riječima lokalnog guvernera.

Helikopter Mi-8T imao je 19 putnika i tri člana posade prije nego što je danas nestao, izjavio je guverner Vladimir Solodov. Helikopter je poletio s mjesta u blizini vulkana Vačkazec u regionu i putovao prema selu Nikolajevka. U regionu Kamčatka, gdje je helikopter letio, bila je niska vidljivost, rosulja i magla, pišu ruski mediji. Operativne službe su izjavile da posada nije prijavila nikakve kvarove.

Nakon što je helikopter nestao, u potragu su poslati helikopter i kopnena spasilačka ekipa. Pretražuju područje duž doline rijeke Bistraja iznad koje je helikopter trebalo da leti. Lokalne vlasti najavile su da će se potraga nastaviti do dugo u noć. U toku je istraga o nesreći, prenosi index.hr.

Telegram kanal 112 javlja da je helikopterom Mi-8 upravljala firma "Vityaz Aero" i da je vjerovatno prevozio grupu od 19 turista. Ruski mediji javljaju da su direktor Ruskog fudbalskog saveza Arsenij Zamjatin i njegova supruga možda bili u helikopteru.