Svijet

RASTE BROJ POVRIJEĐENIH U NAPADU U NJEMAČKOJ: Uhapšena žena (32) koja je nožem napala ljude

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Šest osoba je povređeno, od kojih su tri u kritičnom stanju, u napadu nožem u autobusu u gradu Zigenu na zapadu Njemačke. Njih je napala 32-godišnja žena, koja je uhapšena.

Izvor: Kurir / Profimedia

Najmanje 40 osoba putovalo je autobusom na gradski festival u Zigenu, oko 75 kilometara udaljenom od Kelna, a napad se dogodio oko 19.40 sati, navodi se u saopštenju.

Iako je prvobitno rečeno da je povređeno pet ljudi, tokom noći taj broj je povećan. Osobe sa kritičnim povredama i dalje su u teškom stanju. Policija je naknadno saopštila da je uhapšena žena državljanka Njemačke.

Do incidenta je došlo samo nedelju dana dana nakon fatalnog napada nožem u gradu Solingenu, takođe na zapadu Njemačke, kad je napadač ubio tri, a povredio osam osoba. Osumnjičeni počinitelj, 26-godišnji Sirijac, nalazi se u pritvoru. Teroristička Islamska država preuzela je odgovornost za napad, iako njemačke vlasti još uvek istražuju istinitost oga navoda.

Policija u Zigenu pozvala je građane da "ne šire lažne vijesti na društvenim mrežama ili drugim kanalima, a posebno da incident ne dovode u vezu s terorističkim napadom". Policija ističe da još nije dovela u vezu napad sa bilo kakvim aktom terorizma, i da se slučaj ispituje.

Zasad nema informacija o motivu napada.