Svijet

Strašna tragedija u Rumuniji! Dječak izgorio u požaru, vatrogasci tragaju za još 2 osobe

Autor Aleksandra Virijević

Tragedija se dogodila u porodičnoj kući u Rumuniji.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Šestogodišnji dečak preminuo je jutros u požaru koji je izbio u porodičnoj kući u Rumuniji, dok se njegova majka i tetka vode kao nestale. Mališan je pronađen mrtav u krevetu.

"Od vojnih vatrogasaca iz Valče zatraženo je, prije kratkog vremena, da ugase požar koji je izbio na stambenoj kući. Prema riječima onog ko je prijavio požar, moguće je da su još dvije osobe bile u kući. Na licu mjesta događaja, oni su hitno poslali snage iz Vatrogasne jedinice Valče, sa četiri vozila za gašenje vodom i pjenom, kao i vozilo hitne pomoći SAJ-a", navodi se.

Kada su vatrogasci stigli teren, bilo je već prekasno jer je požar zahvatio cijelu kuću. Kasnije je vojska saopštila da su u spavaćoj sobi kuće otkrile ugljenisanu žrtvu, dijete od samo 6 godina.

Prema prvim informacijama mališan je iz nepoznatog razloga bio imobilisan, prenose rumunski mediji. Osoba koja je pozvala 112 obavjestila je nadležne da je moguće da su u trenutku izbijanja požara u kući bile još dvije osobe - djetetova majka i tetka. Vatrogasci, koji su već ugasili požar, sada traže dvije žene.