Svijet

Pavel Durov optužen i za nasilje: Progovorila bivša djevojka koja mu je rodila troje djece

Bivša partnerka optužila je Pavela Durova da je bio nasilan prema djetetu, a prestao je i da joj plaća dogovoreno izdržavanje.

Izvor: Instagram/durov

Francuski tužioci zatražili su više informacija od Švajcarske zbog navoda da je osnivač Telegrama Pavel Durov bio nasilan prema jednom od svoje djece.

Irina Bolgar, bivša partnerka milijardera rođenog u Rusiji i majka djeteta, iznijela je tužbe protiv Durova. Podnela je pravnu tužbu sudu u Ženevi, u Švajcarskoj, u martu 2023. godine. 

Bolgar je rekla za "CNN" da je imala vezu sa vlasnikom Telegrama između početka 2013. i 2022. godine i da su dobili troje djece, sa kojom ona živi u Švajcarskoj.

"I pored toga što brak nije registrovan, djeca su zvanično priznata i nose očevo prezime", napisala je ona na Instagramu.

U tužbi koju je vidio CNN, švajcarski sud u Ženevi rekao je da je Irina podnijela tužbu zbog navodnog nasilja nad jednim od njihovo troje djece. Advokati Durova odbili su da komentarišu slučaj.

Izvor: Instagram/durov

U predmetu koji je u toku navodi se da je Durov pet puta povrijedio svog najmlađeg sina između 2021. i 2022. godine. U jednom slučaju, navodno je prijetio da će ga ubiti, navodi se u žalbi.

Prema švajcarskoj tužbi protiv Durova, nakon navodnih incidenata, dijete je bilo u anksioznom stanju, nekontrolisano je mokrilo u krevet i imalo noćne more i probleme sa spavanjem.

Bolgar u tužbi tvrdi da se par razveo krajem 2018. i da se Durov pismeno obavezao da je spreman da daje 150.000 evra mjesečno za izdržavanje nje i njene djece.

"Oštećenoj je dao dvije bankovne kartice, čime joj je omogućio da podigne navedeni iznos sa njegovih ličnih računa", navodi se u tužbi.

Dodaje se da Durov svoju djecu nije vidio od septembra 2022. godine, da se nije brinuo o njima i da je blokirao bankovne kartice koje joj je dao.

Pavel Durov (39) uhapšen je u subotu na pariskom aerodromu Burže po nalogu u vezi sa Telegramom, jer je platforma pod sumnjom da je koriste terorističke grupe i ekstremisti krajnje desnice.