Svijet

Dječaku ajkula otkinula glavu: Otišao da gnjuri, ronioci pronašli unakaženo tijelo

Autor Nevena Davidović

Dječaku je nedostajala i lijeva ruka.

Izvor: Profimedia

Šesnaestogodišnjeg dječaka je brutalno napala ajkula dok je plivao pored obale Jamajke. Ronioci su pronašli obezglavljeno tijelo Jahmarija Rida u utorak ujutru, dan nakon što je nestao u blizini popularnog turističkog grada Montego Bej.

Dječaku je takođe nedostajala lijeva ruka, a ostatak tijela je bio teško unakažen, rekli su svjedoci za Jamaica Observer.

Tigrasta ajkula primjećena je kako vreba tropskim vodama gdje je pronađena Džamarijeva istrgnuta ruka, što je navelo spasilačke timove da posumnjaju da je predator napao dječaka.

Ronioci i ribari su pokušali da upucaju "veliku ajkulu", ali su promašili, rekao je jedan svjedok. Posada se nadala da će uspjeti da izvuku dječakovu glavu iz stomaka ajkule prije nego što bude prekasno.

Srednjoškolac je u ponedeljak rano ujutru sam krenuo na hvatanje ribe pod vodom, kada se dogodila tragedija, saopštila je policija.

Napadi ajkula na Jamajci su izuzetno rijetki. Od 1749. godine prijavljena su samo tri napada ajkula u blizini te ostrvske države, prema Međunarodnom dosijeu o napadima ajkula sa sedištem u Floridi.