Svijet

RUSIJA PONOVO BOMBARDOVALA RODNI GRAD ZELENSKOG: Najmanje osmoro mrtvih u Krivom Rogu

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Broj žrtava nakon još jednog napada Ruske Federacije na Krivi Rog porastao je na osam ljudi, javio je u Telegramu šef Dnjepropetrovske OVA Sergej Lisak .

Izvor: Telegram

„Već 8 žrtava u Krivom Rogu. Među žrtvama su i 64-godišnji i 29-godišnji muškarac. Hospitalizovani su u srednje teškom stanju. A tu je i dječak od 18 godina koji će se liječiti ambulantno“, rekao je on.

Ranije je šef Dnjepropetrovske OVA izvjestio u svom Telegramu da je u rezultatu još jednog napada Ruske Federacije na civilnu infrastrukturu Krivog Roga povrijeđeno pet osoba: četiri muškarca i jedna žena.

„U Krivom Rogu je povrijeđeno pet osoba. Četiri muškarca - 29, 41, 44 i 60 godina. Imaju gelere, modrice, akubarotraumu. Svi u bolnici su u srednjem stanju“, rekao je zvaničnik.

On je takođe obavijestio da je među žrtvama i 54-godišnja žena: ona će se liječiti kod kuće.

Zauzvrat, šef Savjeta za odbranu Krivog Roga Oleksandar Vilkul izvjestio je u Telegramu da su mnoge stambene zgrade oštećene kao rezultat napada.

„Gradski štab je rasporijeđen da pomogne ljudima iz pogođenih kuća. Adresa je Heroiv Pidpilnikov, 36a (srednja škola br. 17). Pomoć u građevinskom materijalu, OSB foliji, ekserima itd. Ako je potrebno, pomoć u preseljavanju, medicinsku i psihološku“, dodao je Vilkul.

Danas, u prvoj polovini dana, došlo je do eksplozije u Krivom Rogu, o čemu je Vilkul prijavio odmah nakon događaja.

Raketni napad Rusije na Ukrajinu 26. avgusta – šta treba da znate Ruske bespilotne letjelice i rakete oštetile su u ponedeljak, 26. avgusta, elektroenergetske objekte Ukrajine u 15 regiona.

Najmanje pet osoba je poginulo, a vlasti su bile prinuđene da pribjegnu hitnom isključenju struje.