Svijet

Obustavljeni svi letovi na jednom od najprometnijih aerodroma u Evropi! Poznato kada će biti otklonjen problem

Autor Uroš Matejić

Vazdušni saobraćaj na aerodromu Ajndhoven neće biti realizovan do 17 časova.

Izvor: ANP / ddp USA / Profimedia

Svi letovi ka i sa aerodroma u Ajndhovenu od jutros su obustavljeni zbog tehničkog problema koji je onemogućio rad aerodroma i ne očekuje se da će biti otklonjen prije ranih poslepodnevnih sati.

"Vazdušni saobraćaj trenutno nije moguć na aerodromu u Ajndhovenu zbog kvara čiji uzrok se istražuje", navodi se u kratkom saopštenju uprave aerodroma, prenosi portal NL Tajms.

Svi letovi ka jednom od najprometnijih aerodroma u Evropi obustavljeni su nakon što je bezbjednosni problem isključio kontrolu vazdušnog saobraćaja.

"Vazdušni saobraćaj na aerodromu Ajndhoven neće biti realizovan do 17 časova. Za aktuelne informacije o letovima, pratite veb stranicu aerodroma Ajndhoven ili kontaktirajte svoju avio-kompaniju", rekli su iz kompanije na društvenoj mreži Iks, piše Miror.

Prvi letovi sa aerodroma Ajndhoven obično kreću od 07.00 časova ujutru, ali danas u 08.30, Kraljevsko vazduhoplovstvo je saopštilo na platformi X da je, po svemu sudeći, mrežni problem prouzrokovao poremećaj na aerodromu.

"Još uvijek nije jasno kada će poremećaj biti otklonjen. Radimo na rešenju", navedeno je u saopštenju.

Oko 58 letova bilo je planirano da sleti danas na aerodrom u Ajndhovenu, uključujući 21 let koji je planiran prije 13 časova. Očekuje se da će i na aerodromu Šiphol biti "umjerenih kašnjenja u jutarnjim satima", saopšteno je iz evropske Organizacije za bezbjednost vazušnog saobraćaja Eurocontrol.