Svijet

Beba pronađena mrtva u luksuznoj vili! Užas u Njemačkoj, roditelji pod istragom

Autor Aleksandra Virijević

Novorođenče je pronađeno u garaži luksuzne vile.

Izvor: Volker Hartmann./EPA

Beživotno tijelo bebe pronađeno je u jednoj luksuznoj vili u Njemačkoj, a obdukcija je pokazala da je dijete mučki ubijeno.

Beba je pronađena mrtva u plavoj kesi za đubre u garaži luksuzne vile u njemačkoj saveznoj državi Donjoj Saksoniji, a policija istražuje i roditelje zbog sumnje na ubistvo. Beživotno tijelo novorođenčeta pronađeno je prije tri sedmice, ali se tek sada saznalo za stravičan slučaj.

"Roditelji su pod istragom. Majka djeteta je trenutno u bolnici, ne u pritvoru", rekao je tužilac Aleksandar Retemejer.

Bild piše da je tijelo pronađeno u vili koja se nalazi u ulici punoj luksuznih porodičnih kuća. Navode da je majka ubijene bebe Lena K. koja je, prema riječima komšija, radnica u pekari i prije nekoliko mjeseci se doselila u kraj. Ona je počela da živi u kući sa bazenom, koja je sad zapečaćena.

U kući je navodno živjela sa desetogodišnjom ćerkom, ali ne i sa djetetovim ocem. Navodno je poslednjih mjeseci Lena bila zaposlena u jednom kafiću. Bivši Lenin kolega rekao je za Bild da je ona uvijek bila mršavica, ali da se u poslednje vrijeme "popunila".

"Svi smo znali da je trudna, ali je ona to poricala", tvrdi kolega.

Obdukcijom je utvrđeno da je dijete bilo živo rođeno, ali da se pluća nisu dovoljno raširila. Jedna od teorija jeste da se Lena porodila u kadi, ali da nije dijete potom izvukla iz vode.

"Istraga se vodi u svim pravcima. Dijete nije uspjelo da udahne vazduh. Uskoro će dijete biti sahranjeno", rekao je tužilac. 

Identitet oca ubijene bebe nije saopšten, ali navodno se zna ko je on.