Svijet

Snimak kancelarija šefa Telegrama se ubrzano širi: Sve puca od luksuza, jedna stvar svima upala u oči

Autor Nevena Davidović

Objavljen je snimak kancelarija koju koristi Telegram u Dubaiju.

Izvor: Instagram/X/Printscreen

U kancelarijama Telegrama u Dubaiju, na zvaničnoj adresi koju je naveo direktor kompanije Pavel Durov, nema nikoga, prostorije u Dubai Medija Sitiju zavrje prazne, nakon njegovog hapšenja u Francuskoj!

Video koji je objavljen upravo na njegovoj aplikaciji, a koji se širi društvenim mrežama, prikazuje dio Dubaija u kojem se nalaze kancelarije. Na snimku se vidi luksuzna zgrada, hodnici sa mermernim podovima, elegantni lift i vrata poslovnog prostora od skupog drveta.

Iznajmljivanje radnog prostora površine 200 kvadratnih metara košta oko 130 hiljada eura godišnje, kažu lokalni brokeri. Tim Pavela Durova u Dubaiju čini najviše 50 ljudi, i čini se da su svi otišli odmah nakon hapšenja šefa.

Pavel Durov se u Ujedinjene Arapske Emirate preselio 2017. godine i otvorio novu Telegram kancelariju u Dubaiju. Dugo vremena je birao novo mjesto. Kancelarija Telegrama zavedena je na adresi u Dubaiju na 23. spratu nebodera Dubai Media City.

Međutim ekipa koja je snimala tvrdi da u kancelarijama Telegrama ne samo da nema nikoga, već je navodno Pavel Durov koristio ovu pravnu adresu kancelarije u Emiratima kao lažnu!

"Ni on ni njegov tim nikada nisu radili u prostorijama Business Central Towers u blizini Majkrosofta, gdje je kompanija zvanično registrovana. Prema našim saznanjima, unutra su goli zidovi od trenutka iznajmljivanja", objavio je Telegram.

Prostorije su, kako se ističe, vjerovatno iznajmljene u skladu sa zakonom Emirata, koji nalaže da je za registraciju preduzeća obavezno posjedovanje pravne adrese i mjesta za rad.