"

Hamas ju je surovo oteo na početku rata, a danas slobodno pleše! Noa je proslavila svoj "povratak u život

Autor Uroš Matejić

Noa Argamani je proslavila svoj "povratak u život" na zabavi sa prijateljima i porodicom.

Izvor: x/printscreen

Noa Argamani, jedna od talaca koje je Hamas zarobio prvog dana napada na Izarel 7. oktobra prošle godine, proslavila je svoj "povratak u život" na zabavi sa prijateljima i porodicom, prenosi Tajms of Izrel.

"Nije idealno da pravimo ovu zabavu dok je rat još uvjek traje, dok su naši vojnici na bojnom polju, dok ih je još 109 taoca tamo u Gazi, uključujući mog partnera koji nam užasno nedostaje", rekla je Noa okupljenima, kao što se vidi na snimku koji se dijeli društvenim mrežama.

Zabava je nosila naziv "Pleši sa Noom" i prisustvovali su joj prijatelji i porodica, uključujući njenog oca Jakova, koji se takođe obratio okupljenima, rekavši da su čekali 246 dana na Noin povratak.

"Kažem 'mi smo čekali' jer je cijela porodica čekala, a Liora (majka) ju je videla i osetila, i Bog nam je ispunio želju. Iskreno vam kažem, ja i nisam poznavao Nou. Sedmog oktobra, na dan kada je oteta, upoznao sam Nou zahvaljujući vama, zahvaljujući divnim prijateljima koje ima", rekao je Jakov, koji je plesao sa ćerkom na zabavi na kojoj je preovladavala trens muzika.

Liora Argamani, Noina majka, bila je smrtno bolesna od raka kada je djevojka uzeta kao talac. Liora je apelovala na Hamas da joj dozvoli da vidi ćerku prije nego što umre. Međutim, Noe nije bio među 105 talaca koje je teroristička organizacija oslobodila tokom jednonedeljnog primirja u novembru. Liora Argamani je preminula 2. jula, mesec dana nakon Noinog oslobađanja. 

Podsjetimo, Noa Argamani je kidnapovana sa muzičkog festivala Supernova u blizini Kibuca Reim 7. oktobra. Snimak otmice Noe, na kojem se vidi kako vrišti dok ju je otmičar Hamasa odvezao na zadnjem dijelu motocikla postao je jedan od simbola terorističkog napada 7. oktobra. Noin dečko, Avinatan Or takođe je kidnapovan tog dana i on je, kako se vjeruje, još uvjek među taocima. Noa Argamani oslobođena je nakon devet meseci zatočeništva, zajedno sa Almogom Meir Janom, Andreom Kozlovim i Šlomi Ziv.