Svijet

POZNATA RUSKINJA UPOZNALA MOMKA NA TINDERU, UBIO JE NOŽEM: Nosila olimpijsku baklju u Sočiju, završila u stravičnim muka

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Ruskinja Zalija Šamiguolova (29), ubijena je nožem na Mauricijusu, gdje je bila na odmoru, a svog je ubicu upoznala je na Tinderu!

Izvor: Printscreen/ Facebook

Zalija je je nestala 17. avgusta kada je napustila iznajmljeni stan u blizini poznate plaže Flic-en-Flac. Na snimciama nadzornih kamera vidi se kako je ušla u plavu Tojotu lokalnog muškarca. Bilo je to poslednji put da je viđena živa, a njen nestanak prijavila je prijateljica koja je s njom putovala.

Tokom perioda nestanka, njena porodica u Rusiji dobila je poruke, navodno od nje, u kojima piše da je odlučila nestati i da joj se više ne javljaju. Zalijino golo telo, sa više ubodnih rana, pronađeno je u improviziranom grobu u četvrtak u šumi La Mari.

Dejli mejl piše da je za ubistvo osumnjičen i pritvoren Purjavirsing Sundur (29), koji je Zaliju upoznao na aplikaciji Tinder. Sundur, po zanimanju inženjer informatike, priznao je ubistvo, a policija sada utvrđuje da li je imao i pomagače.

"Rekao je da je jako zaljubljen u Zaliju i da je planirao da se vjenčaju, stoji u policijskom izvještaju, a na ispitivanju je rekao da je saznao za nevjeru svoje nove dejvojke. U subotu ju je poveo na razgledanje ostrva, no u napadu ljubomore je izvadio nož i brutalno ju ubio. Zatim ju je skinuo i zakopao njeno tijelo", navodi magazin.

Zalija se sa Mauricijusa redovno oglašavala na društvenim mrežama, a pet dana prije nestanka objavila je fotagrafiju sa vjenčanja na kojem je bila gošća. Pretpostavlja se da je na svadbenu ceremoniju išla sa svojim budućim ubicom.

Zalija Šamiguolova je 2014. godine nosila baklju uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Bila je univerzitetska profesorka iz Čeljabinska na Uralu, a u septembru je trebalo da otputuje na Madagaskar.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak nadzornih kamera na kojem je Zalija upravo tog dana kada je poslednji put viđena živa i kada je ušla u automobil svog momka.

Na društvenim mrežama takođe se dijele informacije da je Purjavirsing Sundur odsjekao Zaliji jezik kako ne bi mogla da vrišti upomoć, ali te informacije policija nije potvrdila.