Svijet

Putin odbio da prihvati odgovornost zbog propasti u Kursku! Sazvao hitan sastanak pa poručio - "Ne krivite mene"

Autor Nevena Davidović

Putin poručio na sastanku zbog situacije u Kursku da nije on krivac za to.

Izvor: STRINGER/EPA

Predsjednik Vladimir Putin govorio je o neuspjehu ruskih snaga u Kursku na sastanku sa ruskim zvaničnicima, uključujući guvernere oblasti Kursk, Belgorod i Brjansk.

Podsjetimo, u munjevitoj invaziji koja je iznenadila Ruse, Ukrajinci su zauzeli više od 1.000 kvadratnih kilometara ruske teritorije.

Putin je na sastanku odbio da prihvati odgovornost za bezbjednosne propuste, poručivši: "Ne krivite mene", prenosi Politiko.

On je rekao da su "bezbjednosna pitanja" koja su se pojavila u Kursku "problemi za koje su odgovorne bezbjednosne snage."

Dodao je da će Moskva sarađivati sa "lokalnim i regionalnim vlastima" i "bezbjednosnim agencijama" kako bi odigrali pozitivnu ulogu u postizanju ciljeva.

Kijevske trupe su ranije ovog mjeseca iznenada napale Kursk, region koji graniči sa Ukrajinom, što je dovelo do toga da guverner regiona proglasi vanredno stanje.

Ruske vlasti su bile zatečene dok su ukrajinske trupe prodirale u Rusiju, zauzimajući velike djelove teritorije. Prema riječima predsjednika Volodimira Zelenskog, Ukrajina je sada preuzela više od 90 ruskih naselja u Kursku, dok je ujedno zarobila i mnoge ratne zarobljenike.

U četvrtak je guverner regiona Kursk najavio postavljanje novih betonskih skloništa u tom području radi zaštite.