Svijet

ZAVRŠENA TALAČKA KRIZA U RUSIJI: Napadači neutralisani, ubijene četiri osobe

Autor Ivana Vlajković

Završena je talačka kriza u zatvoru u Rusiji.

Izvor: društvene mreže

Četiri osobe su ubijene u napadu zatvorenika-terorista u zatvoru u gradu Surovikin u Volgogradskoj oblasti, saopštila je Federalna služba za izvršenje zatvorskih sancija.

Četiri osobe su povrijeđene u napadu. Napadači su prvobitno imali osam taoca, a poslednjeg taoca, zatvorskog policajca, oslobodila je Rosgvardija. On je sa teškim povredama prebačen u bolnicu. Rosgvardija je saopštila da je neutralisala četvoricu napadača.

Iz saopštenja nije jasno da li je neko od njih preživio. Ruski mediji saopštavaju da je zatvorski policajac kog su držali kao taoca i koji se vidi na svim snimcima koje je objavljivala grupa otmičara terorista, prebačen u bolnicu u teškom stanju. Podsjetimo, u zatvoru u gradu Surovikin u Volgogradskoj oblasti, dio zatvorenika napao je zatvorske čuvare i administraciju zatvora i uzeo taoce, saopštila je ranije danas ruska federalna agencija za izvršenje zatvorskih sankcija.

Kako se navodi, zatvorenici su napali zaposlene u zatvoru noževima za vrijeme zasijedanja disciplinarne komisije, i uzeli ih za taoce. Pojedini kanali navode da se radi o zatvorenicima koji su pripadnici terorističke organizacije Islamska država.