Svijet

Uznemirujući video, islamisti kolju ljude u zatvoru! Čuvari leže u lokvama krvi, a oni stoje iznad sa noževima

Autor Uroš Matejić

Islamisti upali u kancelariju čuvara, s noževima stoje iznad njih.

Izvor: X/@CasetaBosque

Zatvorenici koji su u 19. okružnom zatvora u Volgogradskoj oblasti ubili čuvare i uzeli taoce svoj krvavi pir su snimali mobilnim telefonima sve vrijeme! Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vide se islamisti koji u kancelariji čuvara, koju su potpuno demolirali, drže neke od zaposlenih u zatvoru, dok ostali povređeni i ubijeni leže na podu.

Scene su zastrašujuće, dok trojica zatvorenika s noževima stoje iznad njih. Na snimku koji se pojavio na mreži X mogu se videti najmanje tri uniformisana čovjeka kako leže u lokvama krvi, dok jednog uniformisanog čovjeka u sedećem položaju pridržava čovjek koji u ruci drži nož.

Upozoravamo da je video UZNEMIRUJUĆE prirode:

Do talačke krize došlo je prilikom zasijedanja disciplinarne komisije kada su nekoliko zatvorenika uzeli taoce. Prema preliminarnim informacijama, jedan pripadnik ruske Federalne kazneno-popravne službe je ubijen. Predsjednik Rusije Vladimir Putin obaviješten je o talačkoj krizi u zatvoru, koji se nalazi u gradu Surovikino na jugozapadu Rusije. Zatvor je određen kao kaznena kolonija "strogog režima" i može da primi do 1.241 muškog zatvorenika, navodi se na sajtu zatvorske službe.

Zatvorenici su napali zaposlene u zatvoru noževima za vreme zasedanja disciplinarne komisije. Prema pisanju ruskih medija, upravnik zatovora je ranjen zajedno sa još troje ljudi, a oni su, navode nezvanično ruski mediji, prebačeni u bolnicu. Navodno je za pregovore za otmičarima angažovan imam iz Volgograda, a otmičari traže helokopter i dva miliona dolara.

Izvor: društvene mreže