Svijet

ZELENSKI DOŠAO DO RUSKE GRANICE! Primio raport Sirskog, kaže da je još jedno naselje u Kurskoj oblasti pod kontrolom

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski posjetio je danas područje Sumske oblasti uz granicu sa Rusijom i tu održao sastanak sa general-pukovnikom Oleksandrom Sirskim, glavnokomandujućim ukrajinske vojske i Volodimirom Artijukom, šefom lokalne administracije.

Izvor: Printscreen

Ukrinfrom prenosi da je Zelenski izvještaj o ovom putovanju objavio na društvenim mrežama.

Posjetio pogranično područje Sumske oblasti i održao sastanak sa glavnokomandujućim Sirskim i šefom oblasne vojne uprave. Glavnokomandujući je podnoo izvještaj o operativnoj situaciji u svim aktivnim brobenim zonama, sa posebnim fokusom na najteža područja lna linijama fronta. Konkretno, o koracima preduzetim za jačanje odbrane u pravcu Torecka i Pokrovska. Pored toga, još jedno naselje u Kurskoj oblasti je sada pod ukrajinskom kontrolomi mi obnovili fond za razmenu - kazao je Zelenski.

Izvor: Printscreen

Šef oblasne vojne uprave je izvjestio ukrajinskog predsjednika o najnovijem razvoju situacije na tom području od početka upada u Kursku oblast.


Prema riječima Artijuka, došlo je do smanjenja ruskih artiljerijskih napada i pada broja civilnih žrtava.

Posebna pažnja posvećena je koordinaciji između vojske, policije i državne službe za vanredne situacije u pograničnom području, posebno u organizovanju humanitarnih konvoja ka određenom područjima Kurske oblasti - zaključio je Zelenski.