Svijet

UKRAJINCI POGODILI MOĆNI RUSKI S-300: Eksplozije na ciljanim područjima (VIDEO)

Izvor Kurir

Eksplozije su zabilježene na ciljanim područjima. Tačnost udara se utvrđuje“, rekao je Glavni štab u svom izvještaju, ne navodeći više pojedinosti o posledicama.

Izvor: PrintScreen Twitter

Ukrajinske snage pogodile su položaj moćnog ruskog protivvazdušnog sistema S-300 u blizini Novošahtinska u ruskoj Rostovskoj oblasti, izvijestio je Glavni štab ukrajinskih oružanih snaga.

Eksplozije su zabilježene na ciljanim područjima. Tačnost udara se utvrđuje“, rekao je Glavni štab u svom izvještaju, ne navodeći više pojedinosti o posledicama.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak nastao sinoć u Rostovskoj oblasti, koji navodno prikazuje posledice ukrajinskog udara na sistem S-300.

Podsjetimo, vlasti u Rostovskoj oblasti jutros su izvijestile o rušenju ukrajinskog projektila u zapadnom dijelu regije. „Prema preliminarnim podacima, nije bilo žrtava ni štete od pada krhotina“, objavio je guverner Vasilij Golubev na svom Telegram kanalu.

Rusija obično ne komentariše svoje vojne gubitke posle ukrajinskih udara.

Novošahtinsk se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Rostovske oblasti, otprilike 60 kilometara sjeverno od Rostova na Donu i oko 15 kilometara istočno od ukrajinske granice i manje od 200 kilometara od linije fronta.

S-300 je raketni sistem zemlja-vazduh iz sovjetske ere kreiran prvenstveno za presretanje vazdušnih ciljeva na velikim udaljenostima.

„Valja napomenuti da ruske snage takođe koriste sisteme S-300 za napade na ukrajinske gradove, uništavanje stambenih zgrada i teroriziranje civilnog stanovništva“, objavio je ukrajinski Glavni štab.