Svijet

Obama isprozivao Trampa: "Otkad se spustio zlatnim stepenicama, samo kuka"

Autor Dragana Božić

Barak Obama je Trampa nazvao "78-godišnjim milijarderom koji ne prestaje da kuka o svojim problemima".

Izvor: YouTube/CNN/People/Screenshot

Bivši američki predsjednik Barak Obama i njegova supruga Mišel obratili su se u utorak uveče delegatima na konvenciji Demokratske stranke, gdje su podržali Kamalu Haris u trci protiv Donalda Trampa, rekavši da je riječ o osobi koja želi da pruži jednake mogućnosti svim ljudima.

Kao prvi crni predsjednik u američkoj istoriji, Obama raspolaže velikim političkom ugledom, a na konvenciji Demokratske stranke imao je brojne riječi podrške za Kamalu Haris, koja će, ukoliko pobijedi na izborima u novembru, postati prva žena na čelu Amerike.

"Ne znam za vas, ali ja se osjećam uzbuđeno. Imamo priliku da izaberemo osobu koja cijeli svoj život radi na tome da svim ljudima pruži jednake šanse kakve je Amerika pružila njoj", rekao je Obama u obraćanju delegatima na stranačkoj konvenciji u Čikagu. Barak Obama je Trampa nazvao "78-godišnjim milijarderom koji ne prestaje da kuka o svojim problemima otkako se prije devet godina spustio svojim zlatnim pokretnim stepenicama", piše AP.

Pored njega, na konvenciju je stigla i njegova supruga Mišel, koju mnoge demokrate žele da vide u budućnosti na mjestu predsjednice. Mišel Obama se u svom govoru dotakla i republikanskog kandidata Donalda Trampa.

"Ameriko, vraća nam se nada. Taj čovjek je učinio sve što je mogao ne bi li u ljudima izazvao strah od nas. Njegovi ograničeni pogledi na svijet doveli su ga do toga da se užasava pojave dvoje vrijednih, visokoobrazovanih, uspješnih ljudi, koji su još i crne boje kože. Ko će mu reći da bi posao za koji se ponovo prijavio mogao biti samo jedan od onih 'crnih poslova", rekla je ona misleći na sebe i svog supruga, koji je živio u Beloj kući od 2009. do 2017. godine, nakon čega je dobila aplauz publike.