Svijet

Dok Ukrajinci napadaju Moskvu, Putin otišao daleko od nje: Vjerni prijatelj ga čekao 13 godina!

Autor Nevena Davidović

Vladimir Putin u iznenadnoj posjeti savezniku i prijatelju.

Izvor: X/@FelastoryMedia/Screenshot

Ukrajinske snage su tokom noći izvele jedan od najvećih napada dronovima na Moskvu, a sada je otkriveno da je za to vrijeme ruski predsjednik Vladimir Putin bio daleko od Moskve.

On je iznenada posetio Čečeniju kako bi izvršio inspekciju čečenskih snaga koje su se spremale da odu na ukrajinski front, prenijeli su ruski mediji. To je njegova prva posjeta Čečeniji poslje 13 godina.

Putin i čečenski ratni komandant Ramzan Kadirov obišli su ruski "Univerzitet specijalnih snaga", gdje se vojnici spremaju za slanje na liniju fronta u Ukrajini, javili su ruski državni mediji. Putinova posjeta ruskoj republici sa muslimanskom većinom dolazi u trenutku kada Ukrajina nastavlja svoj upad bez presjedana u rusku oblast Kursk.

"Sve dok imamo ljude poput vas, mi smo apsolutno, apsolutno nepobjedivi", rekao je Putin vojnicima u Čečeniji, prenijeli su ruski državni mediji.

Juče je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da će uspostaviti vojne grupe u oblastima Belgorod, Kursk i Brjansk za odbranu naselja duž ukrajinske granice od upada.

Prema ukrajinskim procjenama, broj ruskih žrtava u dosadašnjem toku rata premašio je 600.000 vojnika.