Svijet

Poslednja slika prije potonuća luksuzne jahte! Bila sa šefom i milijarderima na brodu i jedna je od preživjelih

Autor Jana Desovski

Djevojka koja je bila sa partnerom na luks jahti koja je potonula u Italiji, prije nesreće je objavila sliku gde se vidi da ništa nije ukazivalo na to da će doći do nevremena.

Izvor: Facebook/screenshot

Na mrežama je osvanula poslednja slika uslikana sa Bajesovske jahte koja je potonula u Italiji. Na slici se vidi prelijep zalazak sunca i mirna voda, a slika je nastala samo nekoliko sati prije nevremena i nesreće.

Fotografiju je napravila Ajla Ronald, koja je sliku podijelila na svom Instagram storiju veče prije nego što je oluja potopila luksuznu jahtu kod obale Sicilije. Advokatica, viši saradnik u Clifford Chance-u, bila je deo pravnog tima Majka Linča čija je jahta na kojoj se održavala proslava.

Izvor: Instagram/screenshot

Ajla Ronald (36) iz Londona i njen partner bili su među putnicima koji su spašeni nakon što je luks jahta potonula samo 300 metara od obale italijanskog ostrva u ponedeljak ujutru. Njen otac Lin Ronald potvrdio je da je ona bila dio uspješnog pravnog tima Linča, i da je bila pozvana na jedrenje zajedno sa njenim partnerom Metjuom Flečerom.

Rekao je: "Dopisivao sam se sa svojom ćerkom... Ona mi je samo rekla da ima mrtvih, a da su ona i njen partner živi. Jedina druga informacija koju imam je da je Ajlin telefon očigledno jedini koji ima bateriju, pa se ona na neki način ponašala kao koordinator sa medicinskim osobljem".

Gospodin Ronald je rekao da je njegova ćerka takođe strastveni moreplovac. "Položila je za skipera prije nekoliko mjeseci u Grčkoj. Ona nije aktivna jedriličarka, ali voli to", rekao je za The Telegraph.

Jutros je nastavljena potraga za šest osoba koje su nestale nakon što je luksuzna jahta potonula u oluji pored obale Sicilije, a ronioci se plaše da su tela ostala zarobljena u brodu.

Britanski tehnološki tajkun Majk Linč, njegova 18-godišnja ćerka i direktor banke, su među onima koji još uvjek nisu pronađeni nakon što je superjahta Bajezijan vredna 30 miliona funti potonula u ponedeljak rano ujutru.